Markt- en prijsinformatie

BO Akkerbouw draagt bij aan de verspreiding van marktinformatie over consumptieaardappelen. Op verzoek van de ketenpartijen beheert BO Akkerbouw het Platform Aardappel Transacties (PAT), waarin transacties tussen teler en aardappelverwerkende industrie worden vastgelegd. De gegevens uit PAT worden gepubliceerd op de website Boerenbusiness.nl, zonder vermelding van de identiteit van koper en verkoper.

Verwerking_consumptieaardappelen_VAVI

"Dankzij haar platformfunctie kan BO Akkerbouw optreden als onafhankelijk informatieverstrekker."

Transactielijst voor PotatoNL

BO Akkerbouw stelt wekelijks een lijst op met kerngegevens van afgesloten transacties van fritesgeschikte aardappelen voor de noteringscommissie van PotatoNL. De gegevens die de aardappelverwerkende industrie via PAT levert en de transactiegegevens die handelspartijen aan BO Akkerbouw verstrekken vormen hiervoor de basis. De noteringscommissie gebruikt de lijst met anonieme transactiegegevens om tot een notering te komen.

Exportbekendmakingen

BO Akkerbouw publiceert iedere maand de exportcijfers van consumptie- en industrieaardappelen zoals opgesteld door de NAO. De exportbekendmakingen van de laatste 6 maanden kunt u hieronder downloaden.