14-06-2021

Adinda Lodders wordt Coördinator Klimaat & Bodem bij BO Akkerbouw

Met ingang van 1 september zal Adinda Lodders BO Akkerbouw versterken. Zij start dan als Coördinator Klimaat & Bodem. Deze functie richt zich vooral op de uitwerking van het klimaatakkoord voor de akkerbouwsector. Ook de verdere ontwikkeling van de Cool Farm Tool en de BiodiversiteitsMonitor Akkerbouw zijn belangrijke onderwerpen.

Lodders is goed bekend met de agrarische sector. Eerder was zij lobbyist voor LTO Nederland in Den Haag. André Hoogendijk, directeur BO Akkerbouw: “De onderwerpen klimaat, bodem en biodiversiteit zijn van groot belang voor de akkerbouwsector van vandaag en van morgen. We zijn blij dat Adinda ons team komt versterken. Zij kent de sector van binnenuit, maar ze kent ook de wereld buiten de akkerbouw. We hebben er alle vertrouwen in dat zij de verbindende schakel kan zijn op dit werkterrein.”

Lodders is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Flevopolder. Samen met haar man heeft zij een bedrijf dat zich toelegt op de teelt van biologische verse knoflook. Lodders: “Ik heb veel zin om voor BO Akkerbouw aan de slag te gaan. Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking. Alleen zo kun je werken aan een duurzame toekomst mét economisch perspectief. Beleid moet in de praktijk goed werkbaar zijn en het vakmanschap van de ondernemer centraal stellen. Daar wil ik mij in deze functie graag voor inzetten!”