09-07-2021

‘Niets is mooier dan een trotse akkerbouwer’

BO Akkerbouw bestaat uit een klein team van gemotiveerde medewerkers. Met hart voor de akkerbouw. Wie naar BO Akkerbouw belt, krijgt meestal Hanno Martens (51) aan de lijn. “Het enthousiasme en de wilskracht van akkerbouwers om hun bedrijf tot een succes te maken: dat is wat deze sector zo bijzonder maakt. Er is niets mooiers dan een ondernemer die vol trots over zijn bedrijf vertelt.”

Hanno Martens BO Akkerbouw

"Het enthousiasme en de wilskracht om hun bedrijf tot een succes te maken is bijzonder aan deze sector"

Waar bestaat jouw werk bij BO Akkerbouw uit?

“De financiële bijdrage aan het programma Onderzoek en Innovatie is mijn belangrijkste taak: de opgaveformulieren, de machtigingen, het opstellen van de facturen en alles wat daarmee samenhangt. Ik help verder mee met de begroting en de jaarrekening van BO Akkerbouw en de stichting CSAR (Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst voor landbouwgewassen).”

Wat is jouw connectie met de akkerbouw?

“Ik kom niet uit de sector, maar ik heb vroeger wel met mijn voeten in de klei gestaan. Toen ik nog op school zat verdiende ik een mooi zakcentje door te helpen op het land van mijn oom, die boomkweker was in Waddinxveen. Hem hielp ik bij het stekjes maken en onkruid weghalen. Het was mooi om te zien hoe deze stekjes konden uitgroeien tot een prachtige boom.”

Wat is er mooi aan de akkerbouw?

“Ik heb veel ondernemers aan de telefoon gehad in mijn loopbaan. Het enthousiasme en de wilskracht om hun bedrijf tot een succes te maken is wat deze sector zo mooi maakt. De akkerbouw is hun lust en hun leven. Er is niets mooiers dan iemand die vol trots aan de telefoon over zijn bedrijf vertelt.”

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

“Als ik een akkerbouwer blij heb kunnen maken met de onderzoeken die gedaan worden, waardoor ze overtuigd zijn dat hun bijdrage zorgt voor een betere akkerbouw.”

Tot slot, hoe eet jij jouw aardappelen het liefst?

“Gekookte aardappelen, samen met vers klaargemaakte rabarber en een goede gehaktbal!”