23-08-2022

Kom naar de Plant- en Bodemgezondheidsdag

Een gezonde teelt zonder middelen van de ‘Candidates for Substitution’-lijst? Ontdek hoe u grip kunt krijgen op de teelt van de toekomst op de Plant- en Bodemgezondheidsdag. Deze vindt plaats op dinsdag 6 september bij WUR-proefbedrijf ’t Kompas in Valthermond. BO Akkerbouw en WUR Open Teelten organiseren deze gratis kennisdag samen. Meld u meteen aan!

Gratis kennisdag

Akkerbouwers, adviseurs en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze gratis kennisdag. Alle beslissingen die de akkerbouwer dagelijks maakt, komen in een rondgang op het proefveld aan bod: het bouwplan, de rassenkeuze, de bemesting, de bodem en de gerichte bestrijding. Juist die samenhang - Integrated Crop Management - maakt deze dag uniek.

Het programma

Bezoekers kunnen kiezen voor de ochtendgroep (9.30 – 12.30 uur) of de middaggroep (12.30 - 16.00 uur). Tussen de middag kunnen alle deelnemers met elkaar bijpraten. Voor alle bezoekers zijn er gratis snacks.

Het programma in het kort:

  • Intro: De teelt van de toekomst
  • Dialoog: het nut van een verruimde bouwplanrotatie
  • Sturen met organische bemesting
  • Grondbewerking
  • Schimmelresistenties in bieten- en aardappelrassen
  • Monitoring en beheersing van bladvlekken
  • Beslissingsondersteunende systemen (BOS) voor Alternaria

Plant- en Bodemgezondheidsdag 6 september

Meld u hier aan