08-09-2022

Nieuwe inzichten op Plant- en Bodemgezondheidsdag

Hoe blijft de plant én bodem gezond en verdient de akkerbouwer ook nog een goede boterham? Op de Plant- en Bodemgezondheidsdag op 6 september in Valthermond leverde dat goede discussies en nieuwe inzichten op. Bekijk de aftermovie en de foto's én lees wat vakbladen opviel.

Kijk terug: Plant- en Bodemgezondheidsdag

Rondgang op het proefveld

Na de introductie over de teelt van de toekomst van Marleen Riemens (namens de PPS Akkerbouw op Zand) en Joeke Postma (namens de PPS Beter Bodembeheer) maakten de bezoekers in kleine groepen een rondgang op het proefveld, wat zorgde voor veel interactie. In de middag werd dat nog eens herhaald.

In zes workshops kwamen het nut van een ruimere gewasrotatie, robuuste bieten- en aardappelrassen, organische bemesting, minimale grondbewerking, monitoring en beheersing van bladvlekken en beslissingsondersteunende systemen voor Alternaria aan bod.

Foto's: Mark Pasveer

MPV Kennisdag Valthermond 081
Marleenen Joeke PB Gdag2022 BO Akkerbouw Mark Pasveer
MPV Kennisdag Valthermond 110
Opdeplattekar PB Gdag2022 BO Akkerbouw Mark Pasveer
MPV Kennisdag Valthermond 005
MPV Kennisdag Valthermond 031
Organischebemesting PB Gdag2022 BO Akkerbouw Mark Pasveer
Akkervarkenrustuit PBG dag2022 BO Akkerbouw Mark Pasveer