18-04-2023

Gezocht: enthousiaste akkerbouwers voor begeleiding onderzoek naar groenbemesters

In 2023 start een nieuw onderzoek over groenbemesters. Voor dit onderzoek is BO Akkerbouw op zoek naar enthousiaste akkerbouwers voor in de begeleidingscommissies. De blik vanuit de praktijk is van grote waarde. Het helpt onderzoekers om de juiste richting te kiezen. Voor jou is het interessant om nieuwe kennis op te doen.

Hoewel groenbemesters al een vaste plek hebben in het bouwplan, leven er bij akkerbouwers nog veel vragen. Hoe maak ik van een groenbemester een bouwsteen voor weerbaar telen? Hoe is de interactie tussen de groenbemester en de bodembiologie en bodemstructuur? Hoe voorkom ik dat ziekten en plagen zich vermeerderen? Wanneer moet ik de groenbemester onderwerken? Binnen dit onderzoeksproject gaan we op zoek naar de antwoorden. Zodat akkerbouwers de voordelen van groenbemesters maximaal kunnen benutten.

Hoeveel tijd kost het?

Het verschilt per project hoe vaak de begeleidingscommissie bij elkaar komt en of dit fysiek of digitaal plaatsvindt. Meestal komt de commissie twee tot drie keer per jaar bijeen. Vooraf ontvang je een agenda. Jouw rol is actief meedenken en meepraten tijdens de bijeenkomsten.

Onkostenvergoeding

BO Akkerbouw stelt een onkostenvergoeding beschikbaar van € 175,- per dagdeel plus een kilometervergoeding van € 0,25 per km of OV-vergoeding.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze begeleidingscommissie? Neem dan contact op met Lotte van Dueren den Hollander, Coördinator Kennis bij BO Akkerbouw, via dpa@bo-akkerbouw.nl.