04-03-2024

Akkervrouwen geven sector gewicht

Iris, Annemarie, Leonie, Evelien en Toos. Het zijn slechts enkele voorbeelden van vrouwelijke ondernemers in de akkerbouwsector. Akkervrouwen die dagelijks bezig zijn om ons voedsel te produceren. Zij geven de sector gewicht en wij geven ze een gezicht.

Iris Bouwers Internationale Vrouwendag 2024

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) brengen BO Akkerbouw en haar leden een ode aan alle vrouwen in de akkerbouwsector. Mannen domineren deze sector, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn; akkervrouwen. Met hun kracht en intelligentie leveren ze een belangrijke bijdrage aan de productiviteit. Ook dragen ze bij aan een stevige toekomst voor de Nederlandse akkerbouw. Een must in alle schakels van de keten.

Akkervrouwen hard nodig

Het aandeel vrouwen in de akkerbouwsector is 27% (CBS, 2020). En slechts 8% van de bedrijfshoofden in de sector is vrouw. Geef vrouwen gelijke kansen als mannen, want de Nederlandse akkerbouw heeft ze hard nodig! Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, voeren we speciaal campagne voor onze akkervrouwen. De boodschap ‘Zij akkerbouwen voor jou’ is onderdeel van de campagne ‘Ik akkerbouw voor jou’. Op naar meer vrouwen op de Nieuwe Akker!

Deel met ons mee

Deel jij op vrijdag 8 maart de boodschap met ons mee?

Ruimte voor de Nieuwe Akker

Deze boodschap is onderdeel van de campagne Ruimte voor de Nieuwe Akker. Een initiatief van BO Akkerbouw en haar 13 leden: Agrifirm, Avebe, Cosun, CZAV, Het Comité van Graanhandelaren, LTO Nederland, NAJK, NAO, NAV, Plantum, Van Iperen, VAVI en VIGEF. Kijk ook op www.ruimtevoordenieuweakker.nl.