27-08-2024

Bezoek de gratis ICM-velddagen

Een gezonde teelt met minder chemie? Ontdek hoe je grip kunt krijgen op de teeltwijze van de toekomst tijdens de ICM-velddagen. Dit jaar organiseren we, in samenwerking met Wageningen University & Research en het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur twee ICM-velddagen: op 5 september in Lelystad (kleigrond) en op 26 september in Marwijksoord (zandgrond). Deelname aan de velddagen komt in aanmerking als verlengingsbijeenkomst voor de spuitlicentie.

MPV ICM dag 005

Gratis kennisdag

Akkerbouwers, adviseurs en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze kennisdagen. Vanuit de vijf pijlers van Integrated Crop Management (ICM) kunnen telers verschillende maatregelen op gewasniveau nemen voor het beheersen en bestrijden van aaltjes, ziekten, onkruiden en plagen. Deze verschillende maatregelen versterken elkaar waardoor minder chemie nodig is voor een gezonde teelt.

Gewassoorten afgestemd op de grondsoort

In Lelystad wordt stilgestaan bij maatregelen voor de gewassen: consumptie- en pootaardappelen, bieten, uien en peen. In Marwijksoord bij maatregelen voor zetmeelaardappelen, bieten en uien.

Het programma

Bezoekers kunnen kiezen voor een ochtendgroep (9.00 – 12.00 uur) of de middaggroep (13.30 – 16.30 uur). Tussen de middag is er gelegenheid om bij te praten. Het ochtend- of middagprogramma start met een algemene uitleg over ICM, daarna gaan bezoekers in groepen het veld in. We sluiten het dagdeel gezamenlijk af met het delen van de bevindingen en resultaten uit onderzoeken.

Verlengingsbijeenkomst voor spuitlicentie

Deelname aan de ICM-velddagen geldt als verlengingsbijeenkomst voor de spuitlicenties 'Uitvoeren' en 'Bedrijfsvoeren'. Wil je jouw deelname hiervoor gebruiken? Vergeet dan niet jouw legitimatie en geldige spuitlicentiepas mee te nemen (kosten: € 45,00 excl. btw).

ICM-velddagen

5 september (Lelystad) | 26 september (Marwijksoord)

Meld je aan

De ICM-velddagen dragen bij aan de doelen uit het Actieplan Plantgezondheid. Deze dagen worden mogelijk gemaakt door kennis en financiering vanuit de projecten Kennisimpuls Groene Gewasbescherming, PPS Integrale aanpak gewasbescherming voor de akkerbouw op zand, Kennistransfer Plantgezondheid, PPS Duurzame beheersing bladschimmels en het EU-project IPM-works.