24-01-2024

Doe je voordeel met het Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw

Samen met andere akkerbouwers kennis uitwisselen en elkaar inspireren over relevante (teelt)zaken die jouw bedrijf raken? Dat kan binnen het Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw. Er is ruimte voor nieuwe, gemotiveerde deelnemers.

DPA Groepen Noord Brabant

--> Ga direct naar de website voor meer informatie of aanmelden

Of het nu gaat om duurzaam bodembeheer, precisielandbouw, weerbare teeltsystemen of andere duurzaamheidsvraagstukken op en rond het akkerbouwbedrijf, je hebt er als ondernemer mee te maken. En dat geldt ook voor jouw collega-akkerbouwers. Het kan waardevol zijn om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Binnen het DPA ben je onderdeel van een interessant netwerk van telers.

Dicht bij het vuur

Als DPA-deelnemer werk je samen met andere gemotiveerde akkerbouwers aan specifieke thema’s of doelen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Je hebt makkelijker toegang tot praktijkervaringen en onderzoeksresultaten. Deelnemers ontvangen vier keer per jaar de DPA-nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief staan resultaten en ervaringen van projecten bij telers uit het DPA en interessante webinars, subsidieregelingen en andere bijeenkomsten.

Open en eerlijk

“Onze ervaringen delen we open en eerlijk, zonder commerciële saus. Ook de pijnpunten. Zo kom je met elkaar meer te weten”, vertelt akkerbouwer Maurits Bax, DPA-deelnemer in Noord-Brabant. “De lijnen zijn kort. En we kunnen zelf aangeven waar onze interesse naar uitgaat. Wij delen onze ervaringen en komen zo stap voor stap verder.” Akkerbouwer Lars Kraak beaamt: “Bij elke bijeenkomst leer ik weer iets nieuws.” Afgelopen jaar liep Lars voor het eerst mee met een DPA-groep in de Haarlemmermeer. “Open en eerlijk delen wij successen, maar ook wat er is misgegaan.”

Over het DPA

BO Akkerbouw faciliteert sinds 2021 het DPA, dat voortborduurt op het netwerk van Stichting Veldleeuwerik.

Heb je vragen of wil je deelnemen? Kijk op de website of stuur een e-mail naar dpa@bo-akkerbouw.nl.