30-10-2023

Meld je aan voor de Kennisdag Bodem & Klimaat en het Symposium Plannen van Aanpak Aardappelteelt

Om klaar te zijn voor de akkerbouw van morgen, zijn nieuwe inzichten belangrijk. Uit onderzoeken die wij financieren komt veel kennis. Op 14 november presenteren we de meest recente inzichten over de bodem en klimaatverandering tijdens de Kennisdag Bodem & Klimaat. Op 21 november presenteren we de kennis over het beheersen van ziekten en plagen in de aardappelteelt op het Symposium Plannen van Aanpak. We nodigen jou van harte uit om deel te nemen.

André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw, benadrukt het belang van het toepassen van nieuwe kennis. "Wij vinden het belangrijk dat onderzoeksresultaten hun weg vinden naar het boerenerf, zodat telers deze kennis kunnen gebruiken in hun bedrijfsvoering."

Kennisdag Bodem & Klimaat op 14 november

Tijdens de Kennisdag Bodem & Klimaat ontdek je hoe je als teler optimaal kunt omgaan met klimaatverandering. Tijdens workshops kun je je verdiepen in belangrijke vraagstukken zoals: ‘Hoe kunnen we ons aanpassen aan veranderende klimatologische omstandigheden?’ en ‘Welke tools kan ik gebruiken voor goed bodembeheer?’. Tijdens deze dag deelt meteoroloog Helga van Leur de laatste inzichten over weerpatronen en klimaatveranderingen. Deelname is gratis. Meld je vandaag nog aan.

Symposium Plannen van Aanpak aardappelteelt op 21 november

De afgelopen jaren heeft een brede coalitie uit de aardappelsector intensief samengewerkt om doeltreffende oplossingen te vinden voor het beheersen van ziekten en plagen in de aardappelteelt. Dit gebeurde vanuit vijf Plannen van Aanpak: aardappelmoeheid, Erwinia, Meloidogyne, stengelaaltjes en wratziekte. Vanuit deze Plannen van Aanpak is veel onderzoek gedaan. Tijdens het symposium presenteren sprekers uit de wetenschap en praktijk inzichten en oplossingen. Ook presenteren we tijdens dit symposium de geactualiseerde brochures over het beheersen van aardappelmoeheid en van Meloidogyne in de akkerbouw. Deelname aan dit symposium is gratis. Bekijk het programma voor meer informatie en meld je direct aan.

Meer weten over ons onderzoeksprogramma?

Bekijk alle lopende onderzoeken op de pagina Kennis en Innovatie van onze website. Met deze onderzoeken en het delen van kennis zetten wij ons in om de akkerbouwsector te ondersteunen in een tijd van veranderende uitdagingen. Samen werken we aan de akkerbouw van morgen!